OPLOSSINGEN

Zonne-energie installatie

onze drive energie zonne-energie

Ga voor groen en profiteer van alle bedrijfsvoordelen!

Het aanleggen van een eigen groen energiepark is zoveel meer dan alleen de productie van zonne-energie en het verlagen van uw energiekosten. Vooral wanneer u dit door EMobility laat realiseren, wij nemen namelijk het gehele traject voor u uit handen.

U hoeft alleen maar af te wachten tot het moment van installatie en het besparen direct begint. Maar zoals gezegd draait het om veel meer dan alleen die besparing en het opwekken van zonne-energie…

✅ Innovatief & duurzaam ondernemen.
✅ Optioneel: geen eigen investering nodig.
✅ Groene uitstraling naar uw omgeving.
✅ Duurzame bijdrage aan uw regio.
✅ Verlaagde rente mogelijk bij vastgoedfinanciering.
✅ Optimalisatie verscherpte milieu eisen.
✅ Verbeterd energielabel voor uw bedrijfspand.

Zo werkt het bij EMobility.

zo werkt het subsidie

Stap 1: Quickscan, haalbaarheidsstudie en subsidie aanvragen

Er zijn diverse subsidies en fiscale mogelijkheden voor bedrijven beschikbaar bij het aanschaffen van een groen energiepark. De rompslomp bij het aanvragen van deze subsidies nemen wij voor u uit handen. Wij kennen de procedures bij RVO, waar de subsidies aangevraagd moeten worden, op ons duimpje en weten precies waar uw aanvraag aan moet voldoen.

zo werkt het grootte bepalen

Stap 2: Optimale grootte bepalen incl. detail haalbaarheidsstudie

We bekijken eerdere nota’s, welk vermogen in wattage het beste bij uw bedrijf past en de positie van uw elektriciteitsaansluiting. Aan de hand van deze gegevens bepalen we de optimale grootte voor de zonne-energie installatie op uw bedrijfsdak.

zo werkt het grootte bepalen
zo werkt het vaststellen

Stap 3: Hoeveel kan uw bedrijf besparen?

Naar aanleiding van de te verwachten subsidie en de optimale grootte van uw zonne-energie installatie, kunnen wij de energiebesparing of eventuele vergoeding per zonnepaneel voor uw bedrijf bepalen. Wij financieren de complete aanleg van de zonne-energie installatie, net als de jaarlijkse onderhouds- en monitoringskosten. Daarom stellen wij uw besparing vast op het elektriciteitstarief van de hoeveelheid kWh in eigen gebruik, dat u dan direct gaat gebruiken van het groene energiepark op uw bedrijfsdak.

Wist u dat de gemiddelde besparing voor bedrijven tussen de 10 en 20% ligt? Dit ten opzichte van de verbruikskosten zonder eigen opgewekte energie. Een mooie en zeer rendabele manier van verduurzamen dus!

zo werk het start

Stap 4: Start met besparen!

Na de toekenning van de subsidie, die wij voor u ontvangen van de overheid, gaan we zo snel mogelijk over tot de aanleg van uw zonne-energie installatie. Bij in gebruik name van uw groene energiepark start het besparen natuurlijk direct!

Het systeem wordt vanaf dat moment continu in de gaten gehouden. Zo volgen en analyseren wij de kWh-opbrengst en signaleren eventuele storingen. Deze lossen we zo nodig natuurlijk meteen op. Daarnaast onderhouden en reinigen we de diverse systeemcomponenten, naast het preventieve onderhoud, om er zo voor te zorgen dat er zo veel mogelijk energie opgewekt kan worden.

zo werk het start
monitoring e-mobility

Stap 5: Monitoring en bewaking

Onze beheerssystemen worden op locatie gekoppeld door middel van een dataverbinding. Hiermee wordt uw zonne-energie installatie continu gemeten en bewaakt.

We lezen dagelijks de hoeveelheid kWh-energieproductie uit en houden de technische status van de installatie bij. Ook controleren we dagelijks of de verwachte energieproductie aansluit bij de daadwerkelijke productie én we analyseren eventuele afwijkingen in het systeem om storingen voor te zijn of direct op te kunnen lossen.

onderhoud e-mobility

Stap 6: Service en onderhoud

Ook al kunnen wij uw zonne-energie installatie op afstand uitlezen en analyseren, toch vinden wij het belangrijk dat we met regelmatige bezoek kunnen vaststellen of alles daadwerkelijk naar wens werkt. We controleren de systeemcomponenten ieder jaar, reinigen het systeem en laten bij eventuele storingen één van onze installateurs een afspraak met u maken. Dit alles gebeurt natuurlijk volledig in overleg!

onderhoud e-mobility
grafiek stappenplan

Stap 7: Inzichtelijke rapportage

Fijn zo’n groen energiepark, u wilt natuurlijk ook tot in detail weten hoe de installatie presteert. In een overzichtelijke rapportage kunt u de duurzame productie volgens en zelf presenteren aan uw klanten, instanties en bedrijfstakken. We nemen de volgende aspecten van uw installatie mee in deze rapportage:

  • Productie (geproduceerde energie, opwekrendement, vermeden CO2-uitstoot).
  • Prestatie (opwekrendement, vermogensdegradatie).
  • Status (kwaliteit van het systeem, onder meer door jaarlijkse inspectie).
  • Activiteit (uitgevoerde inspecties, onderhoudswerkzaamheden).
  • Financieel (gerealiseerde besparingen op energiekosten).
contact pen

Stap 8: Contractmanagement

Uw zonne-energie installatie zal hoogstwaarschijnlijk meer energie produceren dan u zelf gebruikt. Bijvoorbeeld in het weekend, wanneer uw bedrijf deels gesloten is. In die uren wordt uw energie aan het net verkocht. Maar het kan ook de andere kant op werken en u meer energie verbruikt dan de installatie op dat moment produceert, denk aan dagen met geen of weinig zon.

Daarom is het belangrijk dat u een passend energiecontract heeft zodat uw bedrijf ongehinderd kan blijven draaien op energie. EMobility voorziet u van onafhankelijk advies om zo de beste contractsvorm en leverancier te selecteren. Daarnaast adviseren we u ook graag in de nodige technische maatregelen zoals de zwaarte van de netaansluiting, het plaatsen van opslagsystemen en natuurlijk laadpaalinstallaties om zo te komen tot een optimale energievoorziening voor uw bedrijf!

Geef mij advies!

contact pen
laadpaal e-mobility

And last but not least: Koppeling naar laadpalen

Elektrisch rijden wint ook binnen het bedrijfsleven flink aan populariteit. We hebben met zijn allen het licht gezien en dus voelen steeds meer ondernemers de noodzaak hun groene steentje bij te dragen. Bij EMobility bieden we daarom de unieke mogelijkheid om een laadpaalinstallatie te koppelen aan het groene energiepark op uw bedrijfsdak. Daarmee geeft u een flinke boost aan het duurzaamheidsgehalte van uw bedrijf. Én een investering in een laadpaal verdient zich binnen 2 jaar terug!

Uw eigen opgewekte energie in uw eigen auto’s!

Met slimme laadoplossingen gaat het verbruik en profijt van de eigen opgewekte energie omhoog en rijdt uw wagenpark volledig groen! Of het nu gaat om particuliere elektrische auto’s of een hele collectie bedrijfswagens… Bij EMobility bieden we laadpaalinstallaties voor ieder formaat!

Benieuwd naar de mogelijkheden voor uw bedrijf? Neem contact met ons op!