F1RST Laadoplossingen

laadoplossingen F1RST

Dynamisch laden

EMobility werkt vol trots samen met de reeds bewezen kwaliteit laadoplossingen van F1RST. Dankzij deze handige, privé en zakelijk inzetbare, laadsystemen wordt elektrisch rijden nóg aantrekkelijker!

De laadoplossingen van F1RST bestaan uit twee delen:

  1. Cube: hier sluit u de fysieke laadkabel op aan.
  2. EVI (Electronical Vehicle Intelligence): het intelligente deel van de laadoplossing dat er voor zorgt dat de krachtstroom effectief wordt verdeeld.

Dankzij dit modulaire systeem haalt u optimaal rendement uit uw oplaadpunten. Zo wordt bijvoorbeeld de krachtstroom van de Cube doorgestuurd naar aangesloten Cube’s wanneer de aangesloten auto volledig is opgeladen.

U kunt de Cube op iedere gewenste plek installeren, mede doordat deze laadoplossingen op vrijwel alle oppervlakken te plaatsen zijn. Wilt u het systeem aan de wand bevestigen? Dan heeft u geen grondplaat nodig en kunnen wij de laadoplossing direct aan de wand van uw garage, woning of carport monteren.

Dedicated laden

Bij het ingebouwde ‘dedicated laden’ gebruiken de modulaire laadoplossingen van F1RST de stroom die via EVI beschikbaar wordt gegeven. Hierbij wordt er niet gemeten en verdeel maar is van toepassing wanneer er één hele groep beschikbaar is voor het laden van de auto.

Modulair systeem

De laadoplossingen van F1RST zijn modulair, u kunt het systeem dus eenvoudig uitbreiden en extra Cube’s aan uw infrastructuur toevoegen. Dit is overigens voor zakelijke partners zeer interessant dankzij het voordelige karakter van de Cube.

Met de zakelijke laadoplossingen van F1RST kunt u tot wel 100 Cube’s op één EVI aansluiten. Voor gebruik aan huis kunt u tot wel vier Cube’s koppelen. Modulair uitbreiden is op deze manier wel heel eenvoudig. U heeft namelijk niet voor iedere laadaansluiting een nieuw energiepunt nodig maar kunt de verschillende laadpalen direct aan de EVI koppelen!

laadoplossingen F1RST
modulair laadoplossingen F1RST
laadoplossingen first Dave

Hoe zit het met verrekenen van de geladen stroom?

Doordat de EVI zo intelligent mogelijk is ingericht en constant wordt gemonitord en geoptimaliseerd, kunnen wij uw datagebruik in goede en voordelige banen leiden. Wij zorgen dus voor alle data-afhandeling en de nodige verrekening met energieleveranciers.

Er zijn verschillende mogelijkheden als het gaat om tariefberekening en verrekening:

  • Enkel specifieke laadpassen krijgen toegang tot uw laadpunten.
  • Instellen van verschillende tarieven voor medewerkers en/of bezoekers die gebruik maken uw laadpalen.

In onze backoffice worden alle geladen kWh’s per laadpas geregistreerd en kunnen we precies zien waar, hoe lang en tegen welk tarief er wordt geladen. Zo kunt u de gemaakte kosten specifiek doorbelasten aan de juist partij.

We bekijken natuurlijk graag voor u welke optie het beste bij uw laadoplossingen past!

Benieuwd naar de mogelijkheden voor uw bedrijf? Neem contact met ons op!